اگر شما هم می خواهید برای سایت تان مقاله تهیه کنید اولین کاری که باید انجام دهید این است که برای مقالات خود یک تقویم محتوایی داشته باشید. اما داشتن تقویم محتوایی چه کمکی به شما می کند. با داشتن یک تقویم محتوایی می توانید نظم و تعهد بیشتری در برنامه کاری خود بوجود آورید.

در این جا تنها به اصلی ترین مواردی که در یک تقویم محتوا قرار داده می شود بسنده می کنیم. شما می توانید این ایست را به سلیقه و بسته به نیاز خود کم تر یا بیشتر کنید. انتخاب با خودتان و اولویت با نیازهایتان برای تهیه تقویم محتوایی می باشد.

و اما لیست تقویم محتوایی شما:

کلمه کلیدی

قطعا اولین چیزی که قبل از نوشتن مقاله باید به آن توجه کنید تعیین کلمه کلیدی است شما قرار است در مورد چه چیزی بنویسید و در تحقیق کلمه کلیدی تصمیم گرفته اید کلمه کلیدی این مقاله چه چیزی باشد.

عنوان

عنوان مقاله یا تیتر شما معمولا با کلمه کلیدی شروع می شود و یا اگر نمی توانید آن را در اول جمله بیاورید باید سعی کنید حتما کلمه کلیدی خود را در عنوان مقاله قرار دهید چون این کار از نظر سئو خیلی اهمیت دارد. می توانید از تکنیک های طلایی برای نوشتن یک عنوان جذاب و پر کلیک استفاده کنید.

لینک محتوا

در این مرحله شما باید تعیین کنید که قسد دارید نام لینک مقاله تان چه باشد. این کار جند مزیت دارد. اول این که بعد ها که لیست مقالات تتان طولانی تر شد و می خواستید لینکی برای مقاله خود انتخاب کنید می توانید با نگاهی به تقویم محتوایی تان مطمئن شوید که لینک تان تکراری نیست و مزیت دوم این است که در زمان ایجاد مقاله دیگر دغدغه ای برای انتخاب لینک ندارید جون قبلا در برنامه ریزی خود در تقویم محتوایی این کار را انجام داده اید.

ایده

در این بخش می توانید خیلی مختصر و به صورت کلمات کوتاه طوری که بعدا یادتان بیاید بنویسید که قرار است در مورد دقیقا چه مطالب مهمی بنویسید. این بخش به شما کمک می کند تهیه محتوا وقت زیادی از شما نگیرد. ما معمولا اگر مقاله باشد زیر عنوان های خود را در این بخش می نویسیم.

نوع محتوا

در این بخش تعیین می کنید که نوع محتوا یا فرمت محتوای شما چه چیزی است. آیا قرار است یک ویدئو در سایت خود قرار دهید یا یک اینفوگرافیک، یک عکس می خواهید در سایت تان بگذارید مثلا گالری تصاویر یا قصد دارید یک مقاله منتشر کنید. نوع فرمت محتوای خود را در این بخش می نویسید.

هدف محتوا

هدف شما از ایجاد محتوا چیست. چرا این محتوا را در سایت تان منتشر می کنید و می خواهید چه مشکل، آرزو، نیاز یا خواسته مخاطب خود را حل کنید.

پرسونای مخاطب

این نوع محتوا را برای چه نوع مخاطبی منتشر می کنید. مخاطبی که این مطلب را می بیند قرار است چه ویژگی هایی داشته باشد.

دعوت به اقدام

اگر مطلبی را منتشر می کنید که در انتهای یا در میانه آن از مخاطب چیزی نمی خواهید و با مخاطب تعاملی نارید بهتر است اصلا آن را منتشر نکنید. اینترنت پر است از محتواهایی که فقط مطالبی در آن بی هدف ارائه شده اندو شما باید از مخاطب خود نظر بخواهید او را به انجام کاری تشویق کنید و یا مخاطب خود را دعپت به یک دوره رایگان یا پولی و یا حتی دانلود رایگان یک مطلب کنید. حتی می توانید کاری کنید که مخاطبتان در ازای دریافت مثلا فایل پی دی اف مقاله شما اطلاعات خودش را در سایت تان وارد کند تا بعد ها بتوانید از طریق ایمیل مارکتینگ با او در ارتباط باشید.

پلتفرم انتشار محتوا

تعیین کنید که قرار است این محتوا را در کجا منتشر کنید. در سایت خودتان یا در شبکه های اجتماعی مثل تلگرام، اینستاگرام، لینکدین، توییتر، فیس بوک، پینترست و یا هر شکه اجتماعی دیگری که می خواهید درآن فعالیت داشته باشید. توصیه ما این است که برای شبکه های اجتماعی تان تقویم محتوای جداگانه ای درست کنید چون نیاز به موارد متفاوتی مثل هشتگ ها و … می باشد.

وضعیت محتوا

شما باید در این بخش بنویسید که محتوای شما در چه وضعیتی قرار دارد. آیا تازه در حال نگارش آن هستید و یا آن را تهیه کرده اید و قصد دارید آن را ویرایش کنید. آیا نگارش و ویرایش آن را انجام داده اید و آن را برای ساعت و روز مشخصی زمان بندی کرده اید. وضعیت محتوایتان را نیز در این جا تعیین می کنید.

دسته محتوایی

اگر محتواهای شما در سایت تان داری موضوعات و زیر دسته های مختلفی باشد که معمولا این طور هست. بهتر است دسته محتوایی تان را نیز در تقویم محتوا تعیین کنید چون اگر دسته بندی های سایت تان را به درستی انجام ندهید بعد ها با به هم ریختگی زیادی در سایت تان مواجه خواهید شد.

تاریخ و ساعت انتشار

در برنامه ریزی محتوایی که همان تقویم محتوایی شماست باید تعیین کنید که قصد دارید هر محتوا را در چه تاریخ و جه ساعتی منتشر کنید. مثلا اگر امروز دوشنبه ۱۷ مهر باشد به روز دوشنبه ۱۷ مهر نگاه می کنید تا ببینید باید چه محتوایی را با توجه به مواردی که از قبل در تقویم محتوایی تان نوشته ایپ در سایت ایجاد کنید و چقدر برای انتشار آن زمان دارید. البته توصیه می شود که انجام کارها را برای دقیقه نود نگذارید و اصلا کار تقویم محتوایی این هست که شما کارهایتان را بدون استرس و برنامه ریزی شده و منظم انجام دهید.

به روز رسانی محتوا

بهتر است در تقویم محتوایی تان برنامه ای برای به روز رسانی منظم هر محتوا نیز داشته باشید. این کار نه تنها به سئو کمک می کند بلکه با به روز کردن محتواها می توانید یک سری اشتباهاتی را که قبلا در محتوایتان وجود داشته اند اصلاح کنید و یا اگر محتوای جدیدی نیاز باشد به آن اضافه کنید، در به روز رسانی هایتان این کار را انجام دهید.

موارد دیگری هستند که با توجه به نوع موضوع کاری تان می توانید خودتان در این لیست قرار دهید. مثلا اگر شما وب سایتی دارید که مثلا خبری است و باید در مورد مناسبت های ایران و جهان و … در آن محتوا ایجاد کنید می توانید ستونی برای نوشتن مناسبت هر روز ایحاد کنید.

قطعا تقویم محتوایی شما می تواند کمی متفاوت تر از چیزی باشد که در این جا به آن اشاره شد. شما می توانید با خلاقیت خودتان آنرا تغییر دهید. مثلا اگر یک تیم برای خود دارید و چند نویسنده در سایت تان برای شما محتوا تولید می کنند، می توانید ستونی با عنوان نام نویسنده نیز در تقویم محتوایی تان ایجاد کنید.

در پایان نیز یک نمونه تقویم محتوایی برای شما قرار داده ایم.

مهنوش مُهری

مهنوش مُهری

مشاهده تمام پست ها

اضافه کردن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مهنوش مُهری

مهنوش مُهری

چالش ۳۰ روزه کتاب نویسی