فرقی نمی کند که شما در اول راه تولید محتوا باشید یا جز حرفه ای های این حوزه باشید، به هرحال نیاز به به روز کردن خود و اطلاعات تان و همین طور نیاز به ایده های بیشتر دارید. ما در چند سری برای شما ایده هایی برای تولید محتوا آماده کرده ایم تا هر از گاهی با نگاه انداختن به این ایده ها بتوانید مطالب بهتر و به روز تری را به مخاطبان خود تحویل دهید.

ایده شماره ۱: لیست درست کردن

یکی از موضوعات مورد علاقه مخاطبان امروزی ایران استفاده از لیست در ایجاد محتوا است. با توجه به دلایل فرهنگی کشورمان و کاهش حوصله افراد، مردم دیگر به خواندن محتواهای طولانی در سایت ها عادت ندارند. بنابراین لیست یکی از محتواهای مورد علاقه آن هاست.

لیست های شما که مرتبط به کارتان است، چه هستند؟ همین الان بنویسید.

مثال هایی برای نوشتن مقاله یا پست هایی در سایت تان با روش لیست نویسی عبارتند از:

  • لیست فیلم های محبوب یا انگیزشی و …
  • لیست کتاب هایی که هرکسی باید بخواند
  • لیست مکان هایی که برای مسافرت می توانند انتخاب کنند
  • لیست رستوران هایی که باید غذایش را امتحان کنند

ایده شماره ۲: پست هایی با عنوان چگونه

 شاید شما هم فکر می کنید چون کاری را بلد هستید، پس قطعا دیگران هم آن را می دانند. این تفکر اشتباهی است که خیلی از متخصصین به ویژه در حوزه آموزش مرتکب آن می شوند. اما اگر کمی با خودتان خلوت کنید متوجه می شوید که شما چیزهایی را می دانید که دیگران ممکن است ندانند. مخاطبان زیادی در گوگل سوال خود را با چگونه شروع می کنند. برای خود چند کاری را که فکر می کنید دیگران چگونگی آن را نمی دانند، بنویسید و تولید محتوای سایت تان را شروع کنید. اگر میخواهید به پرطرفدار بودن این ایده پی ببرید، کافی است نگاهی به سایت چطور بیاندازید. سایت چطور با این روش جایگاه مناسبی در گوگل پیدا کرده است.

مثال:

چگونه ثروتمند شویم؟

چگونه وارد بورس شویم؟

چگونه از اتوی بخار استفاده کنیم؟

همین الان چند سوال با چگونه در مورد کسب و کار خود در این جا بنویسید که سوال مخاطبان شما در مورد کسب و کارتان است و می خواهند پاسخش را بدانند.

ایده شماره ۳: پست نقد و بررسی

 یک محصول، آموزش یا هر چیزی که به کارتان مرتبط است را انتخاب کنید و آن را مورد نقد و بررسی قرار دهید. جنبه های مثبت و منفی آن را بنویسید. در پایان متن تان هم می توانید یا خودتان نتیجه گیری کنید و یا تصمیم نهایی را به مخاطبان تان بسپارید.

نمونه بارز این نوع نوشتن، مقاله هایی مانند ۸ شرکت برتر هاستینگ می باشد. این نوع نوشته ها مخاطبان بسیاری دارند و می توانند ترافیک زیادی را به سایت شما بیاورند. افرادز یادی که به دنبال یک هاست خوب برای خرید و شروع کسب و کار اینترنتی شان هستند مقاله شما برایشان جذاب خواهد بود. دیجی کالا را یادتان هست؟ با مقایسه لوازم الکترونیکی مثل لپ تاپ و موبایل کارش را شروع کرد و برند شد. این پست ها را دست کم نگیرید.

البته معمولا در این پست ها با انتقادهای زیادی هم ممکن است مواجه شوید چون سلیقه ها متفاوت است. سعی کنید در معرفی و نقد خود طرف هیچ یک از مواردی را که معرفی می کنید نگیرید تا در قسمت نظرات سایت و یا واکنش های مخاطبان تان با عصبانیت آن ها مواجه نشوید.

همین الان چند محصول، آموزش یا هر چیز دیگری را که به حوزه کاریتان مرتبط است بنویسید که می توانید آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید.

مثال: نقد و بررسی یا تفاوت صفحه ساز المنتور با ویژوال کامپوزر

ایده شماره ۴: پست های مشکل گشا

سوالات و مشکلات یکی از اصلی ترین دلایلی است که مردم را پای اینترنت و گوگل می نشاند. یکی از مشکلاتی را که مخاطبان شما در حوزه کاری تان با آن زیاد سر و کار دارند، انتخاب کنید و راه حلی برای آن مشکل پیشنهاد دهید. اگر بتوانید مشکلات مخاطبتان را حل کنید، مخاطبتان نام شما را به خاطر خواهند سپرد و اگر مشکل دوباره ای برایشا پیش آید، باز هم به سراغ شما می آیند و حتی ممکن است به راحتی از شما خرید کنند، چون شما را فردی متخصص و معتبر می بینند. اگر در زمینه دیجیتال و موبایل کار می کنید ممکن است یکی از مشکلات مخاطبین شما عدم اگاهی در مورد مواردی باشد که در هنگام خرید یک دستگاه دست دوم باید رعایت کنند. دست به کار شوید و همین الان مشکلش را با یک راه حل عالی برطرف کنید.

همین حالا چند مورد از مشکلات مخاطبان تان و راه حل آن را به صورت نکته وار برای خود بنویسید.

مثال: خرید گوشی یا لپ تاپ دست دوم + نکاتی که باید در هنگام خرید وسایل دست دوم رعایت کنند.

ایده شماره ۵: موضوعات روز

یکی از بهترین محتواهایی که می توانید در مورد آن بنویسید، این است که ببینید در حوزه کاری شما الان بحث چه چیزی خیلی مطرح است. مثلا اگر در زمینه اتومبیل فعالیت دارید می توانید در مورد ماشین های لوکسی صحبت کنید که با خرید آن پسران یا دختران زیادی عاشق صاحب آن ماشین می شوند، صحبت کنید.

اگر در حوزه لباس کار می کنید، در مورد مدل لباس بازیگران معروف و یا در مورد نحوه ی ست کردن لباس ها و رنگ مناسب آن ها صحبت کنید.

همین الان چند موضوع روز جامعه را انتخاب کنید و رابطه آن را با کسب و کارتان پیدا کنید و ایده خود را بنویسید.

مثال: کوید ۱۹: فرصتی برای رشد کسب و کار اینترنتی شما

ایده شماره ۶: سوالات مشتریان

قطعا در حوزه کاری تان مخاطبان و مشتریان شما سوالات زیادی در هنگام خرید از شما می پرسند. همان سوالات را تبدیل به محتوا در سایت تان کنید.

ما در قلموآبی کلی از این سوالات داریم که افراد در صفحه سوالات سایت و یا در جلسات مشاوره و یا د رگروه های پشتیبانی می فرستند. دفترچه ای برای این کار تهیه کرده ایم و هربار که می خواهیم محتوایی تولید کنیم به سراغ این لیست می رویم. سوالات مخاطبان درست همان چیزی است که به آن نیاز دارند و در گوگل و شبکه های اجتماعی به دنبال پاسخش می گردند.

همین الان دفترچه ای برای نوشتن سوالات پر تکرار مخاطبان و مشتریان خود قرار دهید. چند تا از این سوالات را که می خواهید همین حالا در مورد آن محتوا تولید کنید در این جا بنویسید.

مثال:

آیا می توانم چند تا SSL هم زمان روی سایتم داشته باشم؟

از کجا یک هاست خوب تهیه کنم؟

ایده شماره ۷: پست های مصاحبه

مردم عاشق مصاحبه هستند. فقط کافی است چند تا از برنامه هایی را که در آن مصاحبه با افرادمصاحبه می شود و یا مجلاتی که تیتر مصاحبه با افراد معروف را دارند، به یاد بیاورید تا ببینید چقدر مخاطب دارند. بخش مصاحبه ی برنامه خندوانه و دورهمی یکی از بهترین و جذاب ترین بخش های طرفداران این برنامه هاست. خودتان تا به حال چند بار به خاطر تیتری که در مورد مصاحبه با بازیگر یا ورزشکار مورد علاقه تان نوشته بود، مجله ای را خریداری کردید یا حتی سایتی را در اینترنت باز کردید.

همین الان لیستی از افراد موفق و متخصص در زمینه کاریتان پیدا کنید، نیازی نیست حتما معروف باشند. بعد به سراغ افراد داخل لیست تان بروید و با آن ها مصاحبه کنید و در سایت تان آن مصاحبه را چه به صورت متنی یا تصویری قرار دهید.

مثال: مصاحبه با آقای ………. فروشنده موبایل سامسونگ در محله ……..

ایده شماره ۸: ماجرا و داستان

 ماجراهای آقای آبی را یادتون هست؟ ماجراهای تام سایر، ماجراهای سند باد، ماجراهای لوک خوش شانس را چطور؟ هنوز هم حتی شنیدن نامشان برای ما دل نشین است. مردم عاشق داستان هستند. داستان ها معمولا دارای نتیجه هستند. نمونه بارز آن تکرار همیشگی جمله مثل قلی نباشیم در انیمیشن معروف قلی است. کافی است داستان تان را با کمی واقعیت هم ترکیب کنید. مخاطب شما به شدت با داستان شما همزاد پنداری خواهد کرد.

همین الان لیستی از خاطرات، داستان ها و تجربیات خود بنویسید. مردم دوست دارند داستان خودتان را بشنوند تا جایی که می توانید سعی کنید ابتدا داستان های مرتبط به خود را بنویسید.

مثال: ماجرای آقای احمدی و ضرر ۴ میلیاردی به دلیل استفاده از هاست نا مناسب!

ایده شماره ۹: خلاصه کتاب

این روزها افراد دیگر حوصله خواندن متن ها و کتاب های طولانی را ندارند. می توانید از این بی حوصلگی ها یک فرصت عالی برای خود بسازید. کافی است لیستی کامل از کتاب های حوزه کاریتان را جمع آوری کنید و پس از خواندن هریک خلاصه آن ها را در اختیار مخاطبان تان قرار دهید. مردم به ویژه ایرانیان عاشق میان بر ها و راه های کوتاه شده هستند. افسانه یک شبه پولدار شدن ها، علاقه شدید برخی افراد به شرط بندی ها و جوایز تنها نمونه ای از این میان بر ها هستند. خلاصه کتاب هم نوعی میان بر علمی برای رسیدن به درک و مفهوم کلی کتاب ا برای دست یابی به یک تخصص در کوتاه مدت است.. مخاطبان خود را از این میانبر دانشی محروم نکنید.

همین حالا لیستی از کتاب های مرتبط به حوزه کاریتان که قبلا خوانده اید، در این جا بنویسید.

مثال:

خلاصه کتاب ایمیل مارکتینگ به زبان آدمیزاد

ایده شماره ۱۰: معرفی کتاب

شما می توانید یک یا چند تا از کتاب هایی را که در حوزه کاریتان وجود دارند، به مخاطبان خود معرفی کنید. اگر خودتان این کتاب ها را خوانده باشید بهتر می توانید در مورد این موضوع مطلب تهیه کنید. حتی می توانید این ایده را با ایده شماره یک ترکیب کرده و به مخاطبانتان لیستی از کتاب های تخصصی در زمینه کاری خود معرفی کنید. مخاطبان شما با این کار عاشق کسب و کار شما می شوند و شما را فرد متخصص تری می دانند.

همین حالا لیستی از بهترین کتاب های حوزه کاری خود بنویسید. آن ها را مطالعه کنید و بهترین شان را به مخاطبان تان معرفی کنید.

ایده شماره ۱۱: زندگی نامه افراد موفق در حیطه کاری شما

 مخاطبان شما کنجکاوند که بدانند افراد موفق در زمینه کاری خودشان هستند با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده اند و دارای چه ویژگی های شخصیتی هستند. شما می توانید با پیدا کردن افراد موفق در زمینه کاری خود و تحقیق در مورد زندگی نامه آن ها اطلاعات ارزشمندی بدست آورید که مخاطب تان را به وجد آورد.

همین حالا لیستی از موفق ترین افراد حوزه کاری تان که باید در مورد زندگی آن ها تحقیق کنید و بنویسید در این جا لیست کنید.

مثال: زندگی نامه ی موسس قلم چی

امیدواریم که از این مطالب نهایت استفاده را ببرید.

 

مهنوش مُهری

مهنوش مُهری

مشاهده تمام پست ها

اضافه کردن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مهنوش مُهری

مهنوش مُهری

چالش ۳۰ روزه کتاب نویسی