دامنه معادل انگلیسی دامین (Domain) می باشد و به آن دومین هم می گویند.
به آن آدرسی که شما آن را در مرورگر خود وارد می کنید تا وارد سایت موردنظرتان شوید، دامنه می گویند. در واقع دامنه همان آدرس اینترنتی وب سایت شماست. مثل ghalamooabi.ir
در واقع سایت شما صرف نظر از این که قرار است به صورت یک سایت خبری باشد یا فروشگاهی و … مغازه اینترنتی شما می باشد. شما برای رفتن به هر مغازه ای باید آدرس آن را بدانید. پس دامنه هم همان آدرس اینترنتی مغازه شما یعنی سایت تان است.
نام دامنه یا آدرس اینترنتی دارای بخش های مختلفی است. همان طور که آدرس یک مغازه دارای نام یک محله مشخص و یک خیابان مشخص می باشد و شما از آدرس مغازه می فهمید که آن مغازه کجاست از طریق بخش های مختلف یک دامنه هم می توان فهمید که آدرس اینترنتی شما مربوط به کدام کشور است یا کسب و کارتان محلی است یا بین المللی.
نام دامنه چیست؟
نام دامنه یا دامین در واقع همان آدرس اینترنتی است که پیش تر به آن اشاره کردیم. مثلا دامین ما ghalamooabi می باشد. در اصل دامین یک آی پی (ip) می باشد که از طریق پروتکل دی ان اس (DNS) که کار آن تبدیل آی پی (ip) به اسم می باشد، به یک آدرس اینترنتی تبدیل شده است.
آی پی (ip) چیست؟
همان طور که طبق مثالی که گفتیم آدرس مغازه اینترنتی شما همان دامنه است، آی پی هم مثل کد پستی می باشد. اداره پست با داشتن کدپستی می تواند آدرس را پیدا کند. یعنی هر آدرسی یک کد پستی اختصاصی دارد. در دنیای اینترنت هم دامنه شما یک کد پستی اختصاصی دارد که به آن آی پی (ip) گفته می شود و همان طور که پیش تر گفته شد توسط پروتکل دی ان اس (DNS) آن را به اسم تبدیل می کند و دامنه شما را در مرور گر نشان می دهد.
برای درک بهتر این موضوع این تمرین را همین الان انجام دهید آی پی ۱۷۲.۲۱۷.۱۸.۱۴۲ را در مرور گر کروم وارد کنید و ببینید که چه زیبا پروتکل دی ان اس آن را به آدرس اینترنتی google.com تبدیل می کند.
اجزای دامنه
دامنه یا دامین خودش از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در این جا به هر یک از آن ها می پردازیم.
اما قبل از هرچیز می دانید که کاراکترهای www با دامنه همراه است که مخفف world wide web به معنای شبکه یا تارنمای جهانی گسترده می باشد.
نام دامنه که منحصر به فرد و مخصوص شماست و افراد سایت شما را با آن می شناسند و معمولا برند شما را تشکیل می دهد.
پسوند
هر دامنه ای دارای یک پسوند می باشد. در واقع بعد از نام وب سایت شما یک پسوند وجود دارد. پسوند ها را می توان به دو تا سه دسته تقسیم کرد:
پسوندهای کشوری
پسوند هایی هستند که بر اساس نام کشور هستند مثل ir که پسوند مخصوص دامنه های ایران است و پسوند .it که مربوط به کشور ایتالیا است یا پسوند jp که پسوند مخصوص کشور ژاپن است.
پسوند های جهانی
برخی پسوند ها هم هستند که پسوندهای جهانی هستند و معروف ترند. این پسوند ها معمولا مخفف یک سری عبارات هستند.
مثلا .com مخفف commercial می باشد که معمولا برای دامنه هایی که تجاری هستند به کار می رود. پسوند .net مخفف network به معنی شبکه می باشد. .org هم مخفف organization که مخصوص سازمان هاست.
محدویتی برای ثبت این نوع دامنه ها وجود ندارد و هرکسی می تواند این دامنه ها را برای خود ثبت کند.
اضافه کردن نظر